måndag 2 mars 2009

Dags att bryta upp

Dags att återvända till Stockholm City efter tre veckor i den norrländska glesbygden. Det är vid varje Uppbrott en omställning som skär i hjärtat. Samtidigt finns det så mycket som lockar i återvändandet till ett högre tempo, möten med fler människor, kulturaktiviteter och fram för allt alla deltagarna i våra chefsnätverk. Styrkan i vårt sätt att leva är att vi hela tiden tränas i att tänka tvärtom och exemplen är många. Det är fascinerande att endast 5 timmars bilåka kan ge så stora skillnader.

Livet på landet förutsätter att man inte har tummen mitt i handen. Snöröjningen på mark och på tak, vattenlås som fryser, vedeldningen som tar sin tid, vad gäller inredningen har vi gjort det mesta själva, inköpen måste planeras när det är långt till affärerna etc etc. I stan är det precis tvärtom. Allt som man kan tänkas behöva och mer därtill, finns att köpa i vår närhet

Ett annorlunda inslag i helgen var middagsbjudningen i Sundsvall. Värdparet gillar att sjunga. Kvällen till ära hade de tränat in ett operastycke och sjöng för oss till kaffet. Det blev en musikalisk salong som heter duga och det värmde.

Vi uppskattar alltså att byta miljöer, träffa olikheter och det är precis det som vi vill förmedla i våra nätverk för ledare. Kulturmöten inspirerar och det är där vi hittar nya lösningar. Det blir nog än viktigare framöver, att tänka tvärtom. Vår digitala värld ger oss oanade möjligheter.

Inga kommentarer: