måndag 18 maj 2009

Var kommer energierna ifrån?

Jag var på Zontas distriktsmöte i Hässleholm under helgen där 170 kvinnor från Sverige och Lettland träffades för att bestämma om organisationens budget och väja styrelseledamöter för två år. Här var det många kompetenta kvinnor som samlades. Mest imponerad blev jag av Malin, 20 år som är utsedd till Zontas internationella stipendiat

Många blir arbetssökande i lågkonjunkturen medan andra alltid hittar sina egna vägar. Malin studerar på universitet för att bli läkare och då tror man att det räcker. Men inte, hon jobbar på Guld Fynd, är personlig assistent till en rullstolsbunden 11-årig pojke, hon är körledare och scoutledare.

Dessutom har hon skapat en egen välgörenhetsorganisation tillsammans med två sjuksköterskor. Från Landstinget samlar de in utrangerade inventarier, utrustningar, datorer, hjälpmedel för handikappade etc och skickar till sjukvården i Litauen. Hon har redan ombesörjt att 10 välfyllda lastbilar har gått i väg och samtidigt etablerat personlig kontakt med föräldrarlösa barn på sjukhuset.

Hennes framträdande på perfekt engelska var helt fantastiskt. Det finns mycket att berätta om Malin. Min undran är kort och gott, var kommer alla energierna ifrån. Är de en gåva eller är det något man själv kan skapa?


Inga kommentarer: