måndag 15 juni 2009

I "Nätverk för ledare" återkommer frågan om förändring

Vi har nu kommit upp till fagra Norrland. Den sista arbetsveckan före den långa semesterperioden har börjat. Många av våra nätverksdeltagare värdesätter miljöombytet men ser till att vara ständigt nåbara.

Sommaren blir tid för kontemplation. När vi träffas i chefsnätverken i augusti kommer vi säkert få kunskap om några som vill ändra sitt livsmönster. Den känslan är ganska vanlig efter stoppet men försvinner i takt med att almanackan fylls på med tidplaner för olika projekt, möten, utvecklingssamtal, tjänsteresor etc. Lusten att förändra trängs undan av våra vardagliga måsten.

En del funderar säkert på att säga upp bekantskapen med sina "Måsten" och kanske ägna sig åt biståndsarbete i Moçambique osv. För att ta vara på den nyfångade tanken och lusten kring förändring har vi tillsammans med Bertil Torekull seminarium på Änglagård kring "Vägval och Uppbrott" den 26 - 28 augusti. Han berättar om sina erfarenheter kring Uppbrott. Ibland frivilliga och ibland ofrivilliga. Kanske att vi just då är beredda att börja på något nytt. "Orkar du inte spänna bågen en gång till?" var det en av mina nätverksdeltagare som frågade en person som hade en idé till förändring men saknade mod till genomförandet.

Tänk vad det finns många goda idéer till förändring som aldrig har effektuerats på grund av att modet har saknats. Vi upplever att friheten saknas men egentligen är det väl jag själv som är det största hindret till förändring. Vi ser fram emot några spännande seminariedagar i Vike, 6 mil från Sundsvall. Programmet finns på vår hemsida www.etarn.se

Inga kommentarer: