måndag 31 augusti 2009

I Nätverk för Ledare lyftes frågan: Vad är ditt kall?

Så har vi då haft tre dagars seminarium med utgångspunkt från Änglagård. Temat var "Vägval och Uppbott" . Gruppen samlades från tisdagen när Bertill Torekull anlände och övriga deltagare kom på onsdagen. Bertil öppnade med sin färgstarka föreläsning på onsdag eftermiddag i Vikes gamla skola. Det handlade mycket om modet att släppa taget. Dagen efter hade vi chartrat en buss för att besöka några "Uppbrottslingar" i Jämtland. Vi fick starka intryck av dom alla. Ett genomgående tema var trots allt: Vad är ditt kall? Under fredagen diskuterade vi våra egna nulägen och om behovet av att göra ett uppbrott.

Samtliga uppbrottslingar som vi träffade de föregående dagarna visade prov på mod och civilkurage. Dom hade valt att lämna sin profession eller sitt framgångsrika företag för att göra helt andra saker. Jag tror inte att någon av dom vi träffade har högre inkomster i sina nya yrkesroller, men tillfredsställelsen blir desto större när dom följer sina egna vägar.

Var och en berättade om sin livsstil och betydelsen av att känna stolthet för sin gärning. Den stora utmaningen är att fundera över: vad det är ditt kall?

Inga kommentarer: