måndag 28 september 2009

Min nyfikenhet stimuleras när hösten kommer

Det har varit höstdagjämning och många förtvivlas när mörkret faller. Andra tycker att det har sin tjusning och att det infinner sig ett annat lugn i hus och hem. Jag tillhör den senare kategorin som njuter av den friska luften, höstfärgerna och finner ro i mörkret. Jag uppskattar att tända stearinljusen när den tiden kommer.

Nu känns det ännu inte som höst i denna fantastiska septembermånad som gett så mycket sol och värme som vi inte tar för givet. Vi förlänger utesäsongen så långt möjligt är.

I arbetslivet drar vi igång nya projekt och jag har i tidigare inlägg nämnt ett sådant. Utbildningsresa till södra Italien. Det sägs att det är en stor skillnad på södra och norra Italien, södra och norra Europa vad det gäller den finansiella krisen. Fördröjningen till söder var på ca 6 månader, och när den väl kom till södra Italien så var det inte alls med samma kraft. Där byggs det för fullt, folk satsar på nya projekt mm.

Vi tycker om att hitta de lite udda resmålen som har mycket att lära oss om ledningsarbete och företagsutveckling. Vi planerar nu för en studieresa i november.

Inga kommentarer: