torsdag 8 oktober 2009

Alla dessa roller vi vuxna spelar men de yngsta små liven spelar inga roller

Vi har alla våra olika roller i arbetsliv och i privatliv. Vi uttrycker oss olika med språk och gester beroende på vilken roll vi bär. Som närverksledare i vardagen, kund på banken eller i konsumtionssamhället, medlem i föreningslivet, vän eller anhörig i det socaiala livet etc etc. I ett telefonsamtal som utspelas i ett rum där andra finns närvarande så hörs det vilken roll jag spelar. Allra tydligast är det nog om jag blir uppringd av någon ivrig försäljare där jag har att ta ställning till ett erbjudande.

Nu har vi tränat på rollen som farföräldrar i snart ett år och i helgen fick vi chansen att ta hand om Melvin och Astrid snart 12 respektive 9 månader gamla. Vi hade dom i 30 timmar och det var ett fantastiskt dygn. Det var väldigt intensivt med många måltider att passa och däremellan var det underhållning, blöjbyten och några vilopass som efterfrågades.

Visst var vi trötta men vilken positiv energi vi fick av de små liven som ännu inte kan uttala ett enda ord men med ett mycket tydligt kroppspråk så var de inga problem alls att tolka deras behov eller önskemål om underhållning.

Att vara förälder är stort men det är också stort att vara farförälder! Snacka om "Livets efterrätt" Det är förunderligt vilka energi er vi vuxna får av dessa små varelser som är omedelbara och tydliga i sina uttryck och struntar i allt vad rollbyten heter.

Inga kommentarer: