torsdag 29 oktober 2009

Etärnkonsults Nätverk för Ledare lyfter frågan om våra drivkrafter

Det är en vecka kvar innan seminariet i Botkyrka där vi möter en mångfald av kulturer och få tid till reflektion. Vad är det som berör oss allra mest och hur hittar vi våra drivkrafter? Kan det vara så att drivkrafterna accentueras när man ställs inför ett dilemma som kan tyckas svårt att hitta en framgångsrik lösning på. Då blir man medveten om att det finns inga givna lösningar till nya uppgifter. På seminariet i Botkyrka hoppas vi på intressanta dialoger mellan chefer i offentlig organisation och i näringsliv. Målformuleringarna har helt olika förtecken men i slutändan kommer vi alltid fram till en punkt som handlar om kronor och ören. Det är en stor spännvidd mellan deltagarnas professioner och hemvister i vardagen.

Så blir det även i min nya grupp som jag startar den 24 november. Här möts produktionschef i industrin, personalchef, platschef, egenföretagare, kyrkoherde, m.fl. Vad kan dessa kvinnor och män med olika bakgrunder och åldrar tänkas ha för gemensamma nämnare? Vi kommer med all säkerhet att hitta gemensamma nämnare men vi kommer framförallt att ägna uppmärksamhet åt det som är den springande punkten i våra drivkrafter.

Jag ser fram emot en ny process där jag får förmånen att leda en diskussion mellan olika befattningshavare med höga ambitioner i ett arbetsliv med högt uppskruvat tempo. Alla vill vi producera ett resultat och vara till nytta för andra samtidigt som vi tjänar vårt eget upphälle.

Inga kommentarer: