måndag 5 oktober 2009

I ledarforum diskuteras kulturella skillnader i olika professioner och över nationsgränser

Det är alltid intressant att föra ett samtal kring olikheter individer emellan eller att jämföra olika branscher alternativt olika företag. Det är olikheterna som berikar oss - om man ger sig tid. Här finns mycket att lära på ett otvunget och ett stimulerande sätt. Det har vi tagit fasta på och går nu vidare i ett nytt och mer omfattande utbildningsprogram.


Vi pratar om klokhet och vishet och distanserar oss från teoretiska utbildningsprogram som de flesta av oss redan har varit inne i. På universiteten och i olika fortbildningsprogram. För att bli klok och vis så krävs det många gånger att lära om och att lära nytt. Att lyssna, reflektera och skriva ner sina innersta tankar och funderingar i en främmande miljö tillsammans med nya kontakter är stimulerande. Inte minst för oss själva som leder utvecklingen av programmet. Det går bra att läsa om det och dess upplägg på www.etarn.se/utbildning

Skillnaden mellan våra parallella program, Nätverk för Ledare och Utbildningsprogrammet för Ledare är att i det senare går vi mer på djupet och att vi träffas i internatform. Bli vis av mångfald och ge dig tid till reflektion är vår grundidé. Det blir färre men längre utbildningspass. Vi kommer att visa på en mångfald i vårt samhälle och vistas på många olika platser som är väsensskilda från vardagens mötesplatser i arbetslivet.

Inga kommentarer: