onsdag 14 oktober 2009

Vi har en tärna i vår logo och några säger att vi är flyttfåglar

Hösten är här. De första snöflingorna kom idag till Stockholm innerstad och snart ställer vi om klockorna till vintertid. Det är dags att sätta på vinterdäcken och ta in de växter som inte tål frostnätter etc. Det vilar ett lugn över mörka kvällar och man kan undra vart alla fåglar tar vägen när dom lämnar våra breddgrader för att söka skydd i varmare regioner.

Det som göms i snö kommer upp i tö, är det kanske just det fenomenet som ger oss ro. Allt blir inte lika synliggort i höstmörker och vi stannar upp ett tag och kurar skymning i våra bostäder.

För egen del så pendlar jag mellan ytterligheterna. Vi kommer att arbeta från vår gård i Norrland en vecka och efter vårt seminarium om "Framtidens Ledarskap" lämnar vi landet och flyger till Brindisi i Italien, i mörkaste november. Vi är intresserade av att lägga vårt kommande utbildningsprogram på en masseria längst ner i Italien, dvs. klacken.

Nu letar vi efter nya marker där vi kan så våra frön till kommande utvecklingsprogram. Det finns en energi hos vinbönderna och de egna företagarna som är intressant att ta del av och entusiasmeras.

Inga kommentarer: