tisdag 15 december 2009

Vår bästa tid är nu

Det blev ett lyckat inköp på Stadsmissionen igår kväll. Plötsligt hängde den rätta taklampan i skyltfönstret. En klenod från trettio-talet.

Vi vandrade vidare och gick till Intima Teatern där Marie Göranson och Jan Malmsjö m.fl. bjöd på en stämningsfull litterär och musikalisk julsalong i August Strindbergs anda. De avslutade salongen med att sjunga "Vår bästa tid är nu!"

Tänk så sant och så lätt att glömma bort. Vi försvinner in i planering och ibland bekymmer för morgondagen istället för att njuta av nuet. Det gäller i synnerhet dessa dagar och ibland känns det som att vi medvetet styr mot stress och kaos före jul så att vi med gott samvete och välbehag kan njuta av julen och pusta ut. "Jag hann"

Jag finns här och nu, men egentligen har min gärning och alla dagliga aktiviteter en bäring på framtiden. Apropå framtiden. Jullovet firar vi i fjällen som brukligt är i samvaro med de mina.

Nytt för i år är två efterlängtade tomtenissar, Melvin och Astrid! För dessa små varelser finns bara nuet! Gårdagen är förmodligen borta och morgondagen existerar inte i deras medvetande.

Inga kommentarer: