måndag 1 februari 2010

Ett ovanligt inslag och vi är på väg mot nya insikter i Libanon

Vi tycker om att bryta verkligheter mot varandra. Det gör vi i våra nätverksgrupper där vi sammanför ledare med helt olika kompetenser från helt olika branscher. I våra seminarier utvecklar vi det intresset när vi söker upp företag, organisationer och nya kulturer. Seminariet i Botkyrka var ett sådant tillfälle i höstas när vi sökte kulturmöten.

Det blev en dag som gav mig nya perspektiv på vår tillvaro. I Botkyrka talar man inte om att man är en invandrarkommun utan omnämner istället internationell kommun. Utbytet mellan oss som var där var stort och nu har det resulterat i att vi dagarna går ut med vårt erbjudande om Ledarutbildning i Libanon. Visst är det ett projekt som ställer många frågor och det är väl just då som lärandet blir så inspirerande och livgivande.

”Ett professionellt ledarskap är att våga söka nya lösningar”.

Dagens utmaningar inspirerar oss att finna nya lösningar, värderingar och livsstilar. Det räcker inte längre att vara välutbildad och erfaren. Nu efterfrågas nytänkande, kreativitet, entreprenörskap. En aktuell och framtida utmaning är mötet med andra kulturer. Vilka ledtrådar till nya lösningar kan vi finna i ett extremt mångkulturellt samhälle som Libanon?

Inga kommentarer: