tisdag 9 februari 2010

Jag såg "Himlen kan vänta" - En fest för livet är vi många som kan fira

Apropå starka upplevelser i livet så såg jag ett tv-program igår "Himlen kan vänta". Fem individer med tillsynes obotliga sjukdomar skildrades. Olika former av cancer hade drabbat fyra av dom och den femte, Martin, hade drabbats av ALS. Alla var medvetna om att deras dagar var räknade. Men mot alla odds så verkar det som om canserpatienterna överlever sjukdomen och får ett nytt liv att ta hand om. För Martin verkar det dessvärre som om ingen räddning finns men han har definitivt inte övergett hoppet om att det skall utvecklas nya mediciner. Han vill leva!

Tänk vilken energi dessa personer visade prov på. Efter att sjukdomen med smärtsamma operationer och strålbehandlingar har passerat revy så väcks deras kroppar med ett nytt liv. Två av dom har blivit föreläsare och en av dom har blivit yoga instruktör och kommer ut med sin första bok i vår.
Det finns många som har upplevt liknande scenarier och förvånasvärt är att vi måste bli påminda om livets ändlighet, trots att vi alla vet att så är fallet.

Det var så klokt av dom att ställa till "en fest för Livet" med anhöriga och vänner. Det är så mycket mer värt att fira livet än jämna bemärkelsedagar. En fest för Livet är vi många som kan fira!


Inga kommentarer: