fredag 12 mars 2010

Veckans spaning om trender

Det har varit en intensiv vecka med många nätverksmöten, föredragningar och umgänge i privatlivet. Det känns som att man i det här jobbet skulle kunna kvalificera sig som trendanalytiker. Vad är det som händer i arbetslivet idag? Jag nämner några exempel. Allt fler pratar om verksamhetsstöd. Vi får knyta ihop processerna med verksamhetsstöd. Alla vill vi synas och då kan vi inte jobba i våra stuprör utan vi måste få en chans att ändra energiriktningen i företaget. Vi måste lägga mer energi på externa processer framför interna. Där kommer verksamhetsstödet in i bilden.

Nästa trend är att vi måste få utmaningar i arbetslivet för att vi skall finna det intressant och meningsfullt att fortsätta hos samma arbetsgivare. Snart är vi på väg in i en konjunktur med hög rörlighet på arbetsmarknaden igen och då gäller det att ta hand om de medarbetare som man vill ha kvar. Nu senast hörde jag om en högt värderad direktör inom offentlig sektor som söker sig till Robinson för att kunna tillfredsställa sina behov på utmaningar.

Kvinnliga direktörer rekryterar sina lagspelare på samma sätt som vi har sett männen göra. Dom rekryterar sina studiekamrater och byter manliga kollegor i ledningsgruppen till kvinnliga.

I högskolevärlden får jag veta att många studenter mår dåligt. De söker kuratorer och terapeuter redan några veckor efter terminstart. Samtidigt som jag hör att många unga söker andra värden än sexiga utmaningar. Att ha sin egen kolonilott för att odla sina egna grönsaker är en annan trend som är på väg.

Inga kommentarer: