fredag 23 april 2010

När är vi mogna att slopa LAS och tänka långsiktigt i företagen

Det har varit en intensiv vecka med många intressanta möten och seminarium arrangerat av vår försvarsminister. Jag får nya insikter och inte minst insett betydelsen av medarbetarskap. Ett kompetensområde som har glömts bort. Den finansiella krisen har skapat hålrum i vissa organisationer och många har fått lämna företagen.

Igår blev jag varse vad LAS har åstadkommit. Det saknas en generation på många arbetsplatser när fyrtiotalisterna går hem. Femtiotalisterna har sagts upp och många har tagit saken i egna händer och startat eget eller hunnit välja andra utkomstmöjligheter.

Det har blivit ett glapp på många ställen och då gäller det att samarbetet och kunskapsöverföringen mellan medarbetare fungerar. Jag har också fått indikationer på att det krävs mycket av arbetsgivarna för att kunna behålla och utveckla unga och välutbildade medarbetare när konjunkturen vänder.

Företagskulturen, utvecklingsmöjigheter och karriärmöjligheter är något som varje arbetsgivare bör inkludera i anställningsförmånen på ett sätt som inte görs idag när vi kortsiktigt rationaliserar och städar i företagen.

Inga kommentarer: