torsdag 8 april 2010

Synen på arbetet

Igår ansvarade jag för ett möte på en myndighet. Ett nätverksmöte med kvinnligt perspektiv. Vi fick lyssna till ett intressant föredrag kring tålmodiga arbetsinsatser inom organisationen och utanför jäntemot brukarna. Allt förändringsarbete börjar inifrån. Att driva förändringsarbete kräver engagemang och att man verkligen brinner för det. Man drivs av övertygelsen om att det går att skapa ett nytt synsätt.

I det här fallet berättade dom om deras jämställdhetsarbete, som bedrivs på alla större företag och inom organisationer mer eller mindre helhjärtat. Vi imponerades av ett mycket seriöst arbete och det framhölls att ska man åstadkomma en förändring så räcker det inte med några arbetsplatsträffar med jämna mellanrum. Processen finns närvarande hela tiden.

Sen kom vi in på karriärutveckling och synen på arbetet. Är vi på en arbetsplats eller är det en tävlingsarena? Många värderar minuterna som man får för enskilda samtal med chefen. Tyvärr är det nog så i många sammanhang att vi är allt för måna om att visa upp oss och mindre fokuserade på att leverera resultat. Tänkvärt!

Inga kommentarer: