tisdag 10 augusti 2010

Tillbaks igen och nu har vi skapat ett uterum i en ruin.

Tillbaks igen till en vardag fylld med lust att göra olika saker i såväl arbetslivet som i det privata. I vårt fall bildar de bägge liven en helhet vilket gör att jag inte upplever skillnaden mellan vardag och sommaruppehåll som dramatisk. Vi lär av varandra och söker hela tiden nya erfarenheter och upplevelser.
Sommarens stora insats på Änglagård var att vi synliggjorde en raserad ladugård från 1890. Stenväggarna är två meter tjocka. Vi har tagit ner tak och fasadbeklädnad. På taken hade ett större antal björkar fått växa. De var höga och många. Båsen till fjällkorna finns delvis kvar. På Änglagård har många generationer haft sin utkomst med ett flertal drängar och pigor som bodde på gården.
Med eldstad och fotogenlampor i den mörka kvällen har vi skapat ännu ett uterum i dena ruin. Inspirationen till detta hämtade vi delvis på Coccioli, marsserian i Södra italien. För min del blev det alltså kroppsarbete, vilket var välgörande. Kryddodlingar i ruinen kan bli nästa steg.

I övrigt träffade vi familjen, släkt och vänner hos oss och på många olika platser i södra Sverige. Semesterresan gick till Norska Västkusten och vi bilade genom ett fantastiskt vackert landskap och upptäckte även en del i Danmark.

Vad mer kan man begära av en så fantastisk sommar?

Inga kommentarer: