onsdag 11 augusti 2010

Vi har alla en egen historia att berätta

Möten med våra släktingar på olika platser under semestern har satt igång en helt oväntad aktivitet på många olika håll. Vi strövade runt på Öland i sällskap med vår yngsta son och hans familj. Vi visade på platser där min svärmor har bott som barn och konfirmerats i Repplinge, kyrkan där hon vigdes i Gärdslösa och hennes första hem. Vi kunde berätta en del om hennes märkliga livs historia, men luckorna är stora. Det finns alltför många frågor; varför, var, när och vem? Intresset väcktes hos de yngre och arkivet på vår vind lyfte vi ner. Kanske vi kan hitta några svar där.

Ett annat kusinmöte under sommaren väckte motsvarande frågor och ett bildarkiv på en vind i Lund vittjas. Osv. En av mina släktingar, Alice 8 år uttryckte saken som att tänk på att det som är NU blir sedan DÅ. Ni kan väl skriva ner er berättelse säger hon så förnuftigt till sin mormor.

Varje människa har minst en bok att skriva. Sin egen livs historia. Dessa berättelser kommer aldrig fram i de så avancerade släkt forskningsprogram som finns på nätet idag.

Inga kommentarer: