fredag 22 oktober 2010

Seminarium på Försvarsmaktens Högkvarter med Charlotte Isaksson

Nu har vi skickat ut inbjudan till vårt kommande heldagsseminarium för våra nätverksdeltagare. Vi kommer att vara på Försvarsmaktens Högkvarter den 20 januari 2011.

Kvinnligt och manligt är frågor som alltid väcker intresse. De är omfattande och växer när man tränger in i dem. I andra kulturer och i andra religioner är olikheterna i kvinno- och mansrollerna större än hos oss. Hur kan kvinnor och män samarbeta och hur kan de ta tillvara varandras styrkor? Måste kvinnan ta efter mannens språkbruk och rörelsemönster för att göra karriär? I andra kulturer tar man avstånd från kvinnan som vill närma sig det västerländska synsättet. Komplexiteten ökar i ett vidare perspektiv och frågeställningarna känns igen. Inom Försvarsmakten implementeras FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 i Afghanistan. Kvinnor och män måste samarbeta för att på ett osjälviskt sätt verka för fred i en oroshärd.

Vid Försvarsmaktens Högkvarter är Charlotte Isaksson, Gender Advisor to Director of Operations, Swedish Armed Forces ansvarig för Gender Advisor Program. Med Gender Field Advisors i olika insatsstyrkor stöder hon såväl soldater som generaler i sakfrågor där ojämställdhet och sexuella trakasserier förekommer.

Vi ser fram emot en spännande dag tillsammans med henne och Gender Field Advisors samt våra nätverksdeltagare.

Inga kommentarer: