fredag 17 december 2010

Alla tycks finnas på Facebook och snart är julkortstraditionen helt borta

Traditioner och relationer skall man värna om. Det tar tid om man skall vidmakthålla alla traditioner och relationer som man skapar genom åren. Nya kommer till och så småningom så måste man inse att allt kan inte vara som förut och samtidigt bejaka de nya.
Facebook har väl blivit ett sätt att rationalisera de sociala kontakterna. Man bygger sitt egna nätverk på nätet och håller gamla och nya vänner informerade om vad som pågår i livet. Jag kan ställa mig lite tveksam till den här typen av sociala kontakter. Dialogen, tankeutbytet och de djupare samtalen får inte plats i den digitala världen.

I mina chefsnätverk så får jag ofta höra att man är så trött efter en arbetsvecka att när helgen kommer så finns inte sällskapslivet kvar som pioriterad aktivitet. Måhända att facebook blir ett sätt att umgås med släkt, vänner och bekanta.
Sen har verktyget använts för helt andra syften än socialt umgänge. Här ger många uttryck för sina åsikter i politiken, om leverantörer, arbetsgivare och medmänniskor etc. Till slut finns alla där för att kontrollera vad folk har för sig och det gäller även i den kriminella världen.

Ett postat och handskrivet julkort kommer vi nog inte få så många år till. Den hälsningen sköter vi digitalt i fortsättningen.

Inga kommentarer: