torsdag 2 december 2010

Ting tar tid och de tar energier

Med chefsnätverket åkte vi till Jordanien och Israel för ett antal år sedan. Där fanns tid och rum för att samtala om lite mer existentiella frågor än vad vi normalt gör i vardagen. En av deltagarna hävdade att man skall bära en lätt ränsel genom livet. Stressen att handla, lagra bruksföremål eller kläder som vi sällan använder eller än värre handlar på kredit, suger energier. Man drivs in i ett tillstånd där tankarna handlar mer om kvantitativa frågor än där man helt enkelt tar till vara på tiden. Ting tar tid och de suger energier.

Det här blev väldigt tydligt när vänner till mig flyttar från större bostad till mindre. Allt får inte plats, man blir tvungen att rensa i gömmorna. Flyttprocesserna inföll samtidigt som vi arrangerade marknad inom Zonta International. Här samlar vi in överblivet gods från ett flertal hem och säljer i 2 dagar på Galleri Hera i Stockholm. Det blev 20 000 kronor i intäkt, som vi överlämnar till Alla Kvinnors Hus i Stockholm. Det tog mycket tid bara att samla in, sälja och frakta bort överblivet gods.

Det är lätt att dämpa köplusten när man ser så mycket överblivna föremål trängas på några bord och som till synes saknar ett värde.

Inga kommentarer: