fredag 14 januari 2011

Att ta risker är att få möjligheter

Igår var vi på Södra Teatern och såg Cirkus Cirkör, en hisnande föreställning där aktörerna tog våghalsiga risker för att tillfredställa publiken. Temat var just "att ta risker för att få möjligheter" Deras möjligheter är publikens bekräftelse och den stora uppskattningen dom fick. Sen kan man konstatera att vi är alla tvingade till att att risker hela tiden. Det är en del av livets förutsättningar att vara riskbenägen. Somliga tar mer risker än andra, men bara att kliva upp ur sängen är en liten risk. Alla riskerar vi att dö förr eller senare!

Att bli sin egen arbetsgivare är ett exempel på ett risktagande bedömer många det som. Jag såg eget företag som mindre riskfyllt än att vara anställd. Är du egen företagare är det du själv som sitter vid rodret och anpassar styrfarten och riktningen efter marknadens förutsättningar. Som anställd måste jag lita på att arbetsgivaren gör rätt omvärldsanalys och fattar kloka beslut.

Den första juni är det 25 år sedan vi startade Etärnkonsult och året 2011 är också ett jubileumsår. Planeringen av detta tar snart sin början.

Inga kommentarer: