måndag 24 januari 2011

Vägen till framgång

Det finns "Motståndsmän" i en organisation där man driver förändringsarbete, fick vi höra hos Försvaret. Motsatsen till motståndsmän är opinionsbildare. I lördags hälsade vi på en framgångsrik och prisbelönad opinionsbildare. Det var Anders Löfgren som tillsammas men en annan kommuninnevånare i Nynäshamn startade en framgångsrik kampanj för att få en motorväg till Nynäshamn från Stockholm.

Som gammal Nynäshamnsbo åkte vi i sex år en 6 mil lång, relativt smal och krokig väg 73 till Stockholm. Tidsödande men också riskfyllda mil. Vägen var drabbad av trafikolyckor.

Sen ett par månader är motorvägen klar i hela sin sträckning och Anders har fått sin officiella utmärkelse i kommunen för ett framgångsrikt utvecklingsarbete. Han och kollegan har jobbat ideellt och opolitiskt. Dom startade projektet under namnet väg 73 nu och trevade sig fram till olika intressenter, beslutsfattare och finansiärer.

Jag är imponerad av denna osjälviska och tålmodiga kraftsamling men det visar framförallt att man som privatperson kan göra skillnad.

Inga kommentarer: