fredag 25 februari 2011

Om gränslöshet och negativ stress

I chefsnätverket har vi talat om gränslöshet som hot mot vår arbetstillfredsställelse. I dagens samhälle så är vi hela tiden uppkopplade och iakttagna. Vi bloggar, vi finns med i facebook, vi talar i mobiltelefoner i det offentliga rummet, bär med oss arbetstelefonen och datorn hem och är alltid uppkopplade. När tar vi paus från vår yrkesroll? I princip aldrig och då har arbetet därmed blivit ett sätt att leva. Jag tror att det passar många som har hittat sin grej men det är inte alla förunnat. Många arbetetar för att man måste försörja sig.

Tilltänkta arbetsgivare granskar mig som arbetssökande. På senare tid har det blivit allt vanligare att arbetsgivarna söker information på nätet för att få en komplett bild av anställda och arbetssökande.

I chefsnätverken har samtalen handlat om det gränslösa samhället och hur det påverkar oss som individer. Negativ stress beskriver det som allt fler råkar utför, när man upplevder att man inte motsvarar omgivningens fötrväntningar. För några år sedan talade jag med en konstnär och hans lärdom var "man måste skydda sig". Han försökte så långt möjligt var att inte finnas med på nätet.

Inga kommentarer: