torsdag 10 februari 2011

Temat för vårt kombinerade 25-årsjubileum och seminarium är "Vad vill du göra när du blir stor"

Det något unika temat för vårt seminarium är "Vad vill du göra när du blir stor" När anses människan bli stor? Är det när man konfirmeras, slutar skolan, gifter sig eller fyller 50? Vi tror att man flyttar mållinjen framför sig hela tiden och det tänker jag också fortsätta med. Man kanske aldrig upphör att utvecklas.
På nätverksmötet igår fick jag belägg för att utvecklingen fortsätter långt upp i åren. Det handlade om 100-åringen som aktivt deltog i arbetsgivarens (landstingets) seminarier. Anledningen till att han slutade efter att han hade fyllt 100 år var hörseln som gav vika så småningom. Han dog vid 103 års ålder och var fortsatt klar i huvudet intill döden.

Annars talar vi mycket om arbetslivets utmaningar och dess glädjeämnen i våra chefsnätverk. Påfallande ofta så kommer signalerna mellan 50 och 60 att man vill göra fler insatser i arbetslivet och hitta nya sätt att leva och försörja sig.
De här frågorna blir intressanta att lyfta på denna exotiska ö och vi hoppas att många av deltagarna ger sig tid att stanna upp några extra timmar på plats.
När resan tillbaks till fastlandet tar sin början så är det betydligt svårare att ge sig själv ett eget reflektionsutrymme.

Inga kommentarer: