måndag 7 december 2009

I "Nätverk för ledare" öppnas dörrar på glänt till nya kunskaper

I goda vänners lag sprids energierna. Vi delar med oss av våra tankar och lyssnar till andras. I samtalet med andra människor hittar jag oftast en dörr på glänt in i andras världar. Att våga öppna dörren är spännande och ligivande.

Men alla vill inte öppna dörren som står på glänt och än mindre vågar man delge vänner och bekanta sina egna funderingar. Då förblir man instängd och går miste om nya spännande upplevelser. I helgen som gick har vi fått nya insikter i samtal bl.a. om våra traditioner sen lång tid tillbaks men också om nya som är på väg in i vårt samhälle. Fredagsmys är ett nytt begrepp som några kopplar ihop med TV-programmet På Spåret. En annan trend som är på väg in är begreppet "Det långsamma samtalet"

Det finns uppenbarligen ett behov av att tänka efter och det är en av styrkorna med våra nätverk - Vi ger oss tid till reflektion och eftertanke.

Vi närmar oss Lucia och lyssnade på Katarina Ek-Nilsson som berättade om ursprunget till denna tradition och att det kanske finns en koppling till Adams första fru som hette Lilith. Eva var den andra hustrun! Det blev en ny kunskap för mig.

Jag ser fram emot många dörrar som står på glänt i såväl arbetslivet som i privatlivet.

Inga kommentarer: