onsdag 18 augusti 2010

Nu byter vi livsstil

Nu har vi haft två dagar med nätverksdeltagare på Änglagård. Temat för vårt seminarium var livsstil. Vi tog del av olika infallsvinklar genom naturvandring, Are Waerlands tips om friskvård och hos konstnären Curt Agge som med sitt stora intresse för konstens värld ser ständigt nya motiv trots en relativt hög ålder. Han målar och han köper konst. Från en av Waerlands filosofier fick vi höra visdomsordet att döden bör komma när man är trött på år. Dessförinnan bör man vårda sin hälsa. Idag satsar samhället stora resurser på sjukvård men allt för lite på friskvård.

Nu byter vi livsstil igen och åker tillbaks till staden brus och helt annorlunda miljöer i city. Höstterminen har startat.

Apropå tidstjuvar. Jag är inte ensam om att leva i nuet istället för imorgondagen. Vid närmare bekantskap med IKEAs framgångsrecept så lär ett vara: Om vi avstår från att ägna tid åt att detaljplanera morgondagen så sparar vi även tid på att slippa skriva avvikelserapporter. Man kan ändå inte planera alla skeenden i detalj. Det finns alltid ett antal oförutsedda händelser.

Inga kommentarer: