fredag 1 oktober 2010

Vi åker till Libanon i nästa vecka

Det är mindre än en vecka kvar innan vi åker till Beirut med chefer från näringsliv och offentlig sektor. Den här gången väljer vi Libanon som besöksmål för att lära mer om deras kultur men framförallt att vi vill lära mer om företasutveckling av Libanesiska företagare, kulturarbetare och även politiker. Det vi vet om redan nu är att trots stora politiska och religiösa motsättningar i det landet så har affärslivet en samlande kraft. Det blomstrar.
I Sverige har vi ett stort antal invandrare och flyktingar som vi ännu inte har lyckats integrera i samhället.
I det globaliserade näringslivet har jag tidigare berättat om att svenska företag som har sålts till större internationalla koncerner medvetet söker chefer från andra länder än Sverige. Man satsar på kultur- och språkutveckling inom företaget för att öka möjligheterna till exportaffärerna.

I Beirut börjar vi besöket med att träffa politiker i parlamentet och möte med regissören Nedal El Achkar som har som mål att skapa mångkulturella ensembler i sina teaterföreställningar.

Vi tror på en företagsutveckling som bygger på att man går utanför sina egna ramar och söker idéer över företags-, bransch- och nationsgränser. Den idén utvecklar vi i våra chefsnätverk på lokal nivå men också när vi åker till helt andra länder med för oss främmande kulturer. Där får vi alltid nya insikter.

Inga kommentarer: