torsdag 7 april 2011

Igår tackade jag Camilla Wagner för hennnes intessanta föredrag hos oss

Ibland måste man ta paus och nu är det ett sådant tillfälle. Det har varit en period med många möten och igår kväll ledde jag ett av mina sista möten som president i Zonta. Presidentuppdraget är tidsbegränsat och nu har jag det kvar t.o.m. maj månad. Zonta är en internationell biståndsorganisation med ett kvinnligt perspektiv.

Apropå paus så tar vi bilen imorgon kväll och åker söder ut som andan faller på. Att improvisera är fortfarande lockande och vi är tillbaks i Stockholm om ca 10 dagar. Då har vi kanske övernattat i Italien, gissningsvis 5 nätter.

Ordförandeskapet igår handlade bl.a. om att tacka Camilla Wagner för hennes intressanta föredrag. Hon hade mycket att säga om kvinnligt och manligt och olikheter i förhållningssätt till det motsatta könet inom vissa branscher och kulturer.

Ett av hennes huvudbudskap var att om du som kvinna bejakar att satsa på familjelivet och låter maken ta försörjningsansvaret för familjen, så måste du tänka långsiktigt och teckna ett pensionsavtal med din partner. Många äktenskap och samboförhållanden spricker och där kan vi se att kvinnan är den som blir mest ekonomiskt lidande.

Inga kommentarer: