torsdag 31 mars 2011

I chefsnätverken diskuteras existentiella frågor - Är pensioneringen ett delmål?

I våra chefsnätverk diskuteras allt oftare existentiella frågor. Det kan ju bero på att vi har så lång erfarenhet av att leda våra nätverksmöten och att många av deltagarna följer oss i väldigt många år. Samtalet fördjupas och förtroendet ökar över tiden. Det märks bland annat när vi nu har bjudit in till ett annorlunda nätverksseminarium i kombination med vårt 25-åriga liv som egna företagare.

En central fråga som deltagarna återkommer till är förhållningssättet till 65-årsdagen och förestående pensionering. Hur kan man organisera sitt liv efter 65? Är själva 65-årsdagen ett slutmål på karriären eller är det en vändpunkt intill något nytt? Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att den dagen är ett delmål och målet är att förverkliga sig själv. Då behöver man tid och rum för att göra helt andra saker än att gå till sitt arbete.

Ibland möter jag personer som stormtrivs i sitt nya liv och har hittat spännande saker att göra som är stimulerande och utvecklande, men det behöver inte betyda att det är nya intäktsmöjligheter i sikte.

Inga kommentarer: